Gordiusz pajzs fogalma

2015.12.28 18:11

A Gordiusz pajzs az egyik legjobb minőségű zárvédő pajzs a magyar piacon, gyártója Knapp Péter. Működési elve egyszerű: zárt állapotban egy edzett acéllemezt tol az adott zár vagy az azt működtető zárbetét elé, ezzel védve azt minden zárfeltörési és zárrongálási módszer ellen. Hála a Gordiusz pajzsnak, többé már a beragasztás, az eltömítés, az átütés és a savazás miatt sem kell aggódni!

 

A pajzs egyedi, csapágygolyós zárrendszere nagymértékben ellenáll a beragasztásnak és az eltömítésnek; edzett acél védőlemeze pedig átütés és savazás ellen nyújt nagyfokú védelmet. Beépített zárrendszere ellenére maga a pajzs nem minősül zárnak.

 

A Gordiusz pajzs kapható speciális kulcsos és számkódos kivitelben is, feltörése igencsak bonyolult (kulcsa csak a gyártónál másoltatható). A Gordiusz pajzs szinte bármilyen típusú zár vagy zárbetét elé felszerelhető.

Csapda zárnyelvvel ellátott bevéső zárakhoz választható fix gomb-kilincses, és kilincs-kilincses kivitelben is. Felszereltetése a legnagyobb fokú védelmet nyújtó zár (vagy az azt működtető zárbetét) elé ajánlott.

 

A Gordiusz pajzs (értelemszerűen) nem alkalmas nyílászárók mechanikai védelmére; vagyis egyáltalán nem nyújt védelmet a különböző betörési módszerek - pl. ajtóbefeszítés, ajtóberúgás - ellen.

 

További információkat és árakat itt találnak:

https://www.gordiuszpajzs.hu/